Opiskeluhuollon henkilöstön koulutus

Selkäliiton Back to Move! -hankkeessa järjestetään verkkokoulutuksia Liikkuva opiskelu -ohjelman oppilaitoksille. Koulutuksilla halutaan motivoida oppilaitoksia huomioimaan nuorten selän ja niskan terveys osana opiskelukulttuuria. Opiskeluhuollon koulutuksilla lisätään opiskelijaterveydenhuollon tietoisuutta selkä- ja niskasairauksien ennaltaehkäisystä ja terveyden edistämisestä.

Koulutuksissa käsitellään seuraavia asioita:

  • Nuoren selän ja niskan rakenne ja toiminnallisuus
  • Nuoren selän ja niskan kipu
  • Nuoren selkä- ja niskakivun taustatekijät
  • Nuoren selkä- ja niskakivun itsehoito ja hoitoonohjaus

 

Kenelle?

Koulutukset on suunnattu ensisijaisesti toisen asteen oppilaitosten opiskeluhuollon henkilöstölle.

Hankkeessa koulutetaan myös opettajia ja opiskelijoita. Opettajien koulutukset  järjestetään vuonna 2021 kysynnän mukaan. Opiskelijoiden koulutukset ovat work shop -muotoisia. Niiden suunnittelu on kohderyhmälähtöistä ja aloitetaan alkuvuodesta 2021.

Koulutukset ovat maksuttomia Liikkuva opiskelu -ohjelmaan rekisteröityneille oppilaitoksille. Minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Lähikoulutusten ja verkkokoulutusten lisäksi opettajilla ja opiskeluhuollolla on pääsy verkko-oppimisympäristöön, josta löytyy lisää tietoa nuorten selän ja niskan terveydestä sekä käytännön vinkkejä, miten lisätä liikettä opiskelupäivään.

Myös muut kuin Liikkuva opiskelu -ohjelmaan kuuluvien oppilaitosten opiskeluhuollot voivat tilata koulutuksen edullisesti. Ole yhteydessä hankekoordinaattoriin koulutuksen sopimiseksi.

Koulutuskalenteri 2021

Ensimmäiset opiskeluhuollon henkilöstön webinaarikoulutukset järjestetään 12. ja 21.1.2021. Ilmoittaudu koulutukseen ja seuraa hanketta myös Instagramissa: @back.to.move.

Lisätietoja ja koulutusten tilaus: hankekoordinaattori Katri Koivuneva, katri.koivuneva(a)selkaliitto.fi, puh. 050 4111 960 

 

Back to Move!